Skip to main content

Mail: Hälsningar från Sverige

By August 30, 2017postcard, writing
postcard - hälsningar från sverige
postcard - hälsningar från sverige

Aan: Oma

Opi! Onze wereld heeft zich in een tentenkamp in Zweden verschanst deze zomerse vakantie. En hoewel het geen 38 graden blauwe hemel is zullen we ook niet klagen over de nipte 18,7 graad. Ik had niets anders verwacht, wel enorm gehooopt uiteraard maar dat heeft zoals zo vaak niet mogen baten. Ik heb de zwembroek maar thuisgelaten en een stel handschoenen in de koffer gepakt, je weet maar nooit waar ik met mijn handjes in terecht raak. De anderen duiken bij elke beek, plas, fontijn het water in. Bikini aan of niet, het interesseert ze niets. Afgelopen weekend kwam ons dat te staan op een interessant gesprek met een agent. We verstonden er geen houtje van maar gelukkig kregen we een papier van hem mee. We mogen het luttele bedrag van SK350 binnen een maand overmaken vanwege ‘Naken promenad’. Nou ik moet zeggen, het zag er best puik uit. Alfred ‘spetter spieter spater lekker in het water’ Jadokus Kwak zou z’n ogen uit de oogkas lepelen want ik ben met een stel gelikt uitziende mensen op stap, maar het woord ‘promenad’ doet me denken aan promenade en dat was het allerminst. Het was een nogal miezerige vijver op het dorpsplein dat er ook al niet heel florisant bij lag. Persoonlijk had ik wel het gevoel dat huppelende meisjes een hoognodige bijdrdage waren aan de levendigheid van het morsdode dorps centrum. Goed meningen verschillen en van sommige mensen, vooral die in uniform, is het waanzin om te denken dat we de gepresenteerde rekening zouden kunnen verscheuren. Een vakantie mag ook best wat kosten en bij gebrek aan musea, pretparken of andersinds geldverslindende evenement terreinen is deze sk350 best te overzien. Daarbij was het voorpagina nieuws voor de lokale krant, bij gebrek aan mensen die zonodig met manchetes rond moeten lopen hadden ze hier de complete voorpagina aan ons besteed. Het is ook nooit goed denk ik dan. Nou goed, Zweden, top lokatie voor een top tijd. Volgende jaar gewoon weer naar het Zuiden. Gr. X m