Skip to main content

Mail: Groeten uit de Polder

By February 26, 2017March 26th, 2017postcard, writing
writing - postcard2 - photo: wendy lambers
writing - postcard2 - photo: wendy lambers

Aan: mijn ouders

Dag luitjes,
Het gaat van kwaad naar erger. Waarland is verleden tijd en nu… een landelijk gelegen B&B waar de 87 jarige Jannie de scepter zwaait. Wat een wijf. Onverstaanbaar zeg ik je. Het gerommel dat uit d’r mond komt. Ik denk dat het oud Hollands West Fries is ofzo. Dat er nog mensen rondlopen die zo communiceren. Ik denk erover om Artis te bellen. Hebben die geen programma’s lopen om een uitstervernd ras nieuw leven in te blazen?
Hoewel ik zie niet in hoe we in Jannie nog nieuw leven kunnen blazen. Het beste is er wel af, de wenkbrouwen lopen als een bergpadje van links zo door naar uiterst rechts. Ik kan geen foto’s vinden van Jannie en haar man of Jannie en haar kinderen of al dat tezamen mooi ingelijst boven op de mantel van de open haard. Wellicht heeft het nooit zo mogen zijn voor Jannie. Echt mooi is ook anders hoor mam. Ik denk dat het voor alle niet betrokken partijen waarschijnlijk beter is op deze manier.
Maar goed, verder doet ze pittig d’r best op mijn bed en mijn ‘breakfast’. Vanmorgen kreeg ik rijstebrij voor ontbijt. De vijand van iedere reiziger. Ik denk dat ik die zwarte eieren in AziĆ« met zo’n half ontwikkeld kuiken erin liever doorslik dan dit nog een ochtend te in mijn bord te moeten aantreffen. Nee het is niet bepaald een lopend buffet met lokale lekkernijen. Ik heb als vergoeding deze kaart uit haar bijbel gepakt, zat godjakkerend wel in het hoofdstukje ‘gij zult niet stelen’… God helpe mij. xm

Mail is a collaboration between my dear friend Wendy Lambers who sends a photograph and my response to it presented as a postcard written to my parents.