Skip to main content

Mail: Groeten uit Annerveensekanaal

By March 7, 2017March 26th, 2017postcard, writing
postcard
postcard

Aan: Mijn ouders.

Annerveensekanaal. Wie heeft het bedacht. Er was veen, toen hebben ze een kanaal zitten graven en waarschijnlijk heeft Anne er iets mee te doen gehad. Nu wonen er nog mensen ook. Er is ook zo’n officieel blauw bord met de naam erop. Ik heb me laten vertellen dat de standaard borden 250 gulden kosten, een standaard bord kon 15 letters bevatten, ook al behoorlijk wat maar omdat Annerveensekanaal 17 letters is moesten ze 1000 gulden voor het bord neertellen. Die Groningers over de zeik. Die commi boeren vonden dat niet eerlijk. Begrepen waarschijnlijk ook niet wat communisme over het algemeen inhoud – zo eerlijk mogelijk vertellen dat je alles oneerlijk loopt te verdelen. Maar goed, ze hebben overwogen om er twee letters uit te knikkeren maar daar konden alle betrokkenen het niet over eens worden. Annerveensanaal was geopperd. Dit kwam oorspronkelijk van een kleurrijke tekening gemaakt door de dochter van de rijkste boer. Het meisje, afgebeeld op de voorkant (schattig kind overigens), kon niets kwalijk worden genomen en de analfabetere rijke boer ook niet echt. Nou luitjes, je ziet, het duurt even maar dan kom ik ook met een partij mierzoete feiten.  Tot snel. xm

Mail is a collaboration between my dear friend Wendy Lambers who sends a photograph and my response to it presented as a postcard written to my parents.